cjenik (PDF)
najam dvorane (PDF)


Zeus Faber – na hrvatskom Kovač ili raširenije Šanpjer. Najpoznatija riba Jadrana. Omiljena ljubiteljima osjetilnih užitaka, ali i vrsta čije je ime prožeto poviješću, kulturom.
Šanpjer, davno udomaćeno i prihvaćeno ime, dolazi od imena Svetog Petra, apostola. Legenda kaže da ga je Isus poslao da ulovi ribu u čijim ustima će naći novčić kojim će platiti porez. Na uspomenu na ovo čudo svi šanpjeri od tada imaju na svojim bokovima otiske prstiju Svetog Petra.
I sam latinski naziv ističe ovu ribu među mnogima. Zeus Faber – bog vrijedni, plodni, umjetnički i stvaralački – Zeus majstor i maestro.
ZEUS FABER biti će sve to: odmor vrijednima uz okrjepu tijela i duha, poticaj na stvaranje u kreativnom okružju, nadahnuće u kulturnim sadržajima i otvorenost svima koji stvaraju.
Od svih šampjera jedan je u svjetskim razmjerima poseban – onaj kojeg je prvi snimio podmorski avanturist i dokumentarist Miro Andrić. Snimljen u Hrvatskom podmorju, na predivnim Brijunima, bio je jedinstvene boje – zlatno žute. Zlatni Zeus Faber sada Vas dočekuje da uronite u caffe kulturno središte koje i samo arhitektonskim rješenjima podsjeća na podmorje.
Arhitekt ANDRIJA RUSAN modrim je i valovitim stropovima kreirao iluziju podmorja. Kao da postajete još jedna ribica u morskom akvariju koja će doplivati do šanka koji podsjeća na olupinu broda sa sakrivenim blagom ...
Lokacija: Trg 101. brigade - središnji prostor stambenog naselja Špansko-Oranice, Zagreb
Interijer:
* 100m2 cjeline koja se dijeli na 2 prostora u kojima se mogu održavati različiti sadržaji
* Mogućnost izložbi slika i fotografija
* Multimedija - 3 HD plazme, nezavisni audio sustav u svakom prostoru, satelitski HD prijem, živi prijenos slike i zvuka događanja ...
* Dvije prostorne cjeline čine opuštajući i intimniji dio caffea. Uređen separeima presvučenim u kožu, i podovima od tikovine nezaobilaznog materijala drvenih brodica, a i onih modernijih koje žele imati dušu…
* Morski akvarij još snažnije dočarava ugođaj podmorja
Eksterijer:
* 85 m2 terase
Ponuda:
* Uz standardnu "tekuću" ponudu koja, naravno, uključuje odličnu kavu i sve tople napitke kojima je ona temelj, ističemo ponudu prirodnih sokova, pred vama iscijeđenih i napravljenih od svježeg voća. U ponudi je i 20 vrsta piva i probrana lista vrhunskih hrvatskih vina.
* Sladoled i sladoleni kupovi...
*NOVO: Crveni prostor Zeus fabera prenamijenjen je i otvoren u pizzeriju "San Pietro". Odvojen samo kliznim vratima, san Pietro i Zeus čine cjelinu i ugodan sklad u kojem možete pronaći raznoliku ponudu od vrhunske pizze do hladnog osvježenja
Posebna ponuda:
* Tematski Happy hour: Razne kulturne događaje pratit će i Happy Hour iznenađenja

*Free wifi

Posluga je osigurana kroz sljedeće:
* sve vrste pića i toplih napitaka
* slastice: sladoled, voćni kupovi
* pizze i ostala San Pietro ponuda        
Car Herc d.o.o., Zagreb,
Caffe kulturno srediste "Zeus Faber"
Spansko - Oranice, Trg 101. brigade 1
tel/fax: 01/ 3866 176,
mail: caffe@ZeusFaber.hr
www.zeusfaber.hr
www.sanpietro.com.hr

Želite li primati obavijesti o događanjima u kulturnom središtu Zeus Faber, prijavite se na naš newsletter servis: